Det danske vejr er – mountainbikevejr!

Hvis man plusser en flad cykel med elendigt dansk sommervejr ender man med en ny mountainbike, oplevelser, fysisk aktivitet, læring – og frustration på vej mod dette…

Det er ofte(st) værd at investere de 10-30 timers frustration, fumlen, langsommmelighed og besværligheder der ligger forud for ny viden og færdigheder. Vi taler ikke om at blive eksperter. Vi taler blot om at blive lige præcis så kyndige, at vi kan få glæde og oplevelser ud af færdigheden. Jeg kan nu lappe en cykel, justere udvendige gear, holde varmen udendørs i den danske “sommer”, være fysisk aktiv i alt slags vejr, køre mountainbike på Starup Hede og i Pamhule skov, skrive et indlæg på en blog, oprette en blog, og jeg ved, at jeg på nettet kan finde mere viden om dette.

Ad 1. Den flade cykel
Transportcyklen punkterede for et par uger siden lige inden en udlandsrejse. Normalt afleveres den hos cykelhandleren og hentes igen nogle timer senere, men den trængte også til rengøring mm, så hvorfor ikke gøre det selv? Tak til diverse handy-mænd og cykelmekanikere, der med videoer på you-tube meget udførligt indfører uøvede cykelejere i cykellapningens univers. Jeg købte både nyt dæk og slange, da slangen ikke var så nem at lappe (det går helt sikkert bedre næste gang…) og dækket var helt tyndslidt. Begge dele er nu monteret på en ren og skinnende cykel, der på 2. døgn stadig holder luft! I samme projekt fandt jeg også ud af hvor enkelt det er at justere gear, men neglene – de er stadig ikke rene…

Ad 2. Den danske sommer er mere til Outdoor-activity end til Outdoor-living…
Vejret ER bare ikke som i Sydeuropa, så hvorfor blive ved med at sælge, markedsføre  (og købe…) udekøkkener, udesofaer, hængekøjer og telte uden oversejl? Alt det vi putter i Outdoor-living kategorien, når virkeligheden – og vejrudsigten – mere er til Outdoor-activity. Så køb en mountainbike og få en varm dansk sommer!

Ad 3. En ny mountainbike
Et er at bestemme sig for at købe en ny mountainbike, noget andet er at bestemme sig for hvilken mountainbike det skal være. Jeg endte med en CUBE ltd. Fin cykel til en rimelig pris – synes jeg. Jeg brugte mere tid på at klargøre den gamle cykel end på at bestemme mig for hvilken ny cykel jeg skulle have. Jeg har kørt mountainbike før, så jeg lod prøvekørsel være det primære og brugte ikke tid på at finde ud af hvilke stel, grej mm., der er must have. Jeg stolede på forhandleren og fandt en cykel som prismæssigt passede mig.

Ad 4. Oplevelsen
Der anlægges flere og flere faste mountainbikeruter i Danmark. I Haderslev er der en i Pamhule skov, men også på Starup Hede er der mulighed for at lufte cyklen.

Starup Hede, Haderslev

Pamhule Skov, Haderslev (der er også stigninger)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.