VM 2015. 16.-dels-finalerne

Gruppespillet er afsluttet, og holdene starter i dag med 16.-dels-finalerne.

Men hvordan gik det med forudsigelserne?

I kategorien favoritter til VM-titlen nævnte jeg inden VM følgende hold:

 • Tyskland
 • Frankrig
 • USA
 • (Japan)

Det er stadig muligt, men da Tyskland, Frankrig og USA senest vil møde hinanden i semifinalen, vil minimum to af de tre være ude inden finalerne, og umiddelbart er det USA, som ser ud til at have den nemmeste vej til semifinalen. Alle fire nationer har set stærke ud i gruppespillet, og man skal ikke lade sig snyde af, at Frankrig tabte til Columbia – måske fordi en andenplads i gruppen i stedet havde placeret dem i den anden halvdel af turneringen? En overvejelser som tyskerne måske også havde i tankerne, da de i kampen mod Norge fuldstændig overlod initiativet til nordmændene i 2. halvleg i den indbyrdes kamp, som endte 1-1.

USA møder Columbia i 16. dels-finalen. Den kamp vinder USA.

Tyskland møder Sverige. Det bliver tæt, men tyskerne er favoritter. De har bedre spillere, bedre spil.

Frankrig møder Sydkorea. Den kamp vinder Frankrig. I kvartfinalen vil de dermed støde ind i Tyskland og den kamp vil kunne gå begge veje. Afhængig af dagsform og evt. skader. Bliver Tyskland slået ud af Sverige, så vil Frankrig være klare favoritter mod dem.

Japan møder Holland. Japan er favoritter, men på en uheldig dag kan de tabe til Holland, hvis de ikke får afsluttet ordentligt, da Holland godt kan skabe et par chancer og har et par spillere, som kan afgøre en tæt kamp.

Udfordrerne

De fire favoritter kunne godt tabe til en af disse nationer:

 • Canada
 • Sverige
 • Brasilien

Sverige spillede uafgjort mod USA i gruppespillet, men Sverige fik store problemer, mod to af de hold, som var puttet i kategorien, som kan “snyde”. De spillede uafgjort mod Nigeria og Australien. Alene fordi de forsvarsmæssigt ikke er gode mod hold og spillere, som spiller direkte og hurtigt angriber i bagrum. Dertil er deres forsvarsspillere og centrale midtbanespillere for langsomme i såvel løb som omstilling. Dernæst viste de mangler i etableret spil, og når modstanderne fik pakket Lotta Schelin godt og grundigt ned og samtidig minimerede bagrummet var det vanskeligt for svenskerne. I kampen mod tyskerne kan de dog lægge alt pres væk, koncentrere sig om at forsvare længere tilbage i banen, og tyskerne har modsat både USA, Nigeria og Australien ikke den samme fart i bagkæden, så måske er der alligevel svenske muligheder…

Brasilien har Marta og et par andre rutinerede spillere, som man aldrig må lade stå alene. Derfor er de favoritter, når de møder Australien. Skal Australien videre, skal Lisa Da Vanna ramme målet på en af de muligheder, som højst sandsynlig vil opstå mod Brasilien.

Canada møder Schweiz. Schweiz har Ramona Bachmann – og hun er god! Hun er bedre end Canadas “stjerne”, Sinclair, men spørgsmålet er om det er nok til sejr.

Dem der kan snyde udfordrerne

 • Nigeria
 • Holland
 • England
 • Australien

Nigeria præsenterede et meget ungt hold, som i den første kamp mod Sverige stadig havde overskud og angrebshidsighed, og kampen endte 3-3. De blev dog trætte og tabte pusten mod både USA og Australien, så det blev et exit med blot et point og indtrykket af en dårlig organiseret defensiv krydret med spændende offensive individualister.

Holland møder Japan i 16.-dels-finalen. På en heldig dag kan de gå videre. Gruppespillet bød på en 1-0 sejr over New Zealand, 0-1 mod Kina og 1-1 mod Canada.

England møder Norge i 16.dels-finalen. Det bliver tæt. Det er den rutinerede ræv, Evan Pellerud mod den unge engelske træner, Mark Sampson. Ingen af holdene har umiddelbart bredde og styrke nok i trupperne til at løbe af med VM-titlen. Begge hold kan forsvare, men Norge er nok en tand hurtigere og mere præcise i angrebsspillet, ikke mindst pga Ada Hegerberg, så Norge er foran med en lille ko-bjælde.

Australien har fart i spillet, men ikke præcision, så spørgsmålet er om de kan straffe Brasilien, der ofte giver chancer væk.

Svært at sige, men mulighed for at gå videre fra gruppespillet…

 • New Zealand/Kina
 • Norge
 • Schweiz
 • Sydkorea/Spanien/Costa Rica
 • Colombia/Mexico

Kina gik videre og skal møde Cameroun i 16.-dels-finalen. Det kan godt ende med kinesisk sejr, men så stopper “festen” også der, da en evt. kvartfinale sikkert vil stå mod USA.

Norge vandt som ventet sikkert over Thailand og Elfenbenskysten i gruppespillet. Mod Tyskland blev de godt og grundigt udspillet i 1. halvleg (dog uden et par profiler). I 2. halvleg kom de bedre med, og som skrevet tidligere er de måske lige et stykke brun ost foran englænderne og dermed favoritter til at komme i kvartfinalen.

Schweiz har Ramona Bachmann – og hun er god! Hun er bedre end Canadas “stjerne”, Sinclair. Canada er på hjemmebane. Det kan både være en fordel og en ulempe, men Canada er favoritter.

Spanien var eneste europæiske hold, som ikke gik videre fra gruppen. Der manglede basis-fysik og slutrunde rutine – og måske mangler i forberedelsen, som de selv fremhæver. Seneste forberedelseskamp lå tilbage i april måned, og de var sidste hold, som ankom til Canada.

Vi var glade for at være med!

 • Elfenbenskysten
 • Thailand
 • Cameroun
 • Ecuador

Cameroun gik videre med en sejr over Schweiz og Ecuador i gruppespillet, men jeg tror ikke det rækker til en sejr over Kina.

VM 16-del

Oversigt over “knock-out-fasen”

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.